Cijeli ili dio
0

Jonathan Miller kupuje Yahoo

FENA
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Prema pisanju The Wall Street Journala, bivši AOL-ov CEO Jonathan Miller, navodno, pokušava prikupiti od različitih investitora do 30 milijardi dolara za kupovinu cijelog ili dijela Yahooa.

U članku u The Wall Street Journalu navodi se kako Miller prikuplja sredstva za kupovinu Yahooa za 20 do 22 dolara po dionici, odnosno ukupno 28 do 30 milijardi dolara za kompletnu kompaniju. Miller pokušava prikupiti sredstva kontaktirajući privatne investicijske fondove i državne investicijske fondove zemalja bogatih naftom.

Nakon objave ove vijesti Yahoove dionice koje su od početka godine izgubile 65 posto svoje vrijednosti porasle su 7,1 posto, na 11,5 dolara, čime je trenutna ukupna vrijednost dionica kompanije narasla na oko 15,7 milijardi dolara.

Inače, Miller je cijenjeni poslovni čovjek koji je napravio dobar posao vodeći AOL od 2002. do 2006. godine, te se smatra jednim od internetskih vizionara. Trenutno je zaposlen kao partner u investicijskoj tvrtki Velocity Interactive Group koja je fokusirana na digitalne medije.