Bez potrebe za partnerom i lopticom
0

VIDEO / Japanci izumili igračku za virtuelni tenis

Sarajevo-x.com
Ukoliko vam se igra stoni tenis a nemate partnera, ne brinite se. Od sada možete igrati sami. Japanski programeri su razvili igračku za igranje stonog tenisa za koju nije potreban ekran, loptice i protivnik.

"Hyper Ping-Pong" je reket sa senzorima pokreta i ugrađenim zvučnikom, zbog čega igrač, kako bi igrao, mora da se orjentiše po zvuku lopte koja se "odbija" od stola.

Video u kojem je predstavljena ova igra je postavljen na videoservisu YouTube. Na njemu se vidi žena koja udara virtuelnu lopticu.

"Hyper Ping-Pong" je razvila japanska kompanija Happinet koja se bavi proizvodnjom igrački. Igra ima dva moda. Jedan je namijenjen početnicima, a drugi iskusnim igračima. Moguće je podesiti i brzinu. Pritiskom na dugme reketa aktivira se smeč, a odabir savršenog trenutka osigurava super-smeč.

"Naš cilj je igru učiniti zanimljivom. Kada je igrač počne igrati, on želi pobijediti. Igru je moguće igrati samostalno ili sa prijateljima, kada ona postaje još zanimljivija", rekao je glasnogovornik kompanije Happinet.

Ova igračka će se na tržištu u Japanu pojaviti u oktobru po cijeni od 25 dolara.

Predstavljena je na Internacionalnom sajmu igračaka u Tokiju.