{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer dao otkaz

23.8.2013. u 16:27
5
16
Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer dao otkaz
5
Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer dao otkaz
Steve Ballmer
Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer odlazi iz ove kompanije u narednih godinu dana.
"Ne postoji savršeno vrijeme za ovaj vid tranzicije ali sada je pravo vrijeme. Prema mom mišljenju, moje povlačenje je trebalo uslijediti u sredini procesa transformacije naše kompanije u firmu za uređaje i usluge ", rekao je Ballmer u izjavi i dodao kako trebaju novog direktora na duže vrijeme koji će voditi firmu u novom smjeru.

Microsoft je izgubio dominantnu ulogu kao opskrbljivač softvera a pretpio je i neugodne probleme prilikom izdanja novih softvera,kao što je bio slučaj s Windows 8, piše Sky News.

Softverska kompanija je objavila kako je Izvršni odbor formirao specijalnu komisiju za proces imenovanja novog izvršnog direktora. U njoj se nalazi i osnivač Microsofta Bill Gates.

"Radit ću naporno i detaljno s drugim članovima komisije kako bismo našli odličnu osobu za izvršnog direktora. Sretni smo što će Steve ostati s nama dok ne nađemo zamjenu", rekao je Gates.

U obzir će se uzimati i unutrašnji (uposlenici firme) i vanjski kandidati.

Investitori su pozdravili ovu vijest jer krive Ballmera za neuspjeh kompanije da postigne mobilno-kompjutersku revoluciju.

Microsoftrove dionice porasle su za oko devet posto na berzama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: