Tehnologija
4

Iz Asusa stigla tri nova smartphonea

Klix.ba
Kompanija Asus je predstavila tri nova smartphonea, a to su ZenFone 3, ZenFone 3 Deluxe i ZenFone 3 Ultra.

Sva tri smartphonea imaju veoma slično metalno kućište, ali se razlikuju po veličini.

ZenFone 3 Deluxe je najinteresantniji smartphone jer posjeduje 5,7-inčni full HD ekran, stražnju kameru od 23 megapiksela, Qualcommov Snapdragon 820 procesor, Adreno 530 grafički čip, 6 GB RAM-a i senzor za otisak prsta.

Njegov manji brat ZenFone 3 ima 5,5-inčni ekran, stražnju kameru od 16 MP, Qualcommov Snapdragon 625 procesor i 4 GB RAM-a.

ZenFone 3 Ultra dolazi sa Qualcommovim procesorom Snapdragon 652, 4 GB RAM-a, stražnjom kamerom od 23 MP, kao i senzorom za otisak prsta. Ono po čemu se ističe je njegov 6,8-inčni ekran, što znači da je najveći uređaj s Androidom koji se smatra smartphoneom, a ne tabletom. Radi se o full HD ekranu, a ne o 4K ekranu koji bi bio logično rješenje. Veličina smartphonea je omogućila dovoljno mjesta za bateriju od 4.600 mAh, što omogućava duže korištenje uređaja. Poređenja radi, Appleov 5-inčni iPhone 6S Plus ima bateriju od 2.750 mAh.

Sva tri uređaja imaju zvučnik s pet magneta koji nudi odličan zvuk. Kućište je napravljeno od aluminija i to bez vidljivih linija antene.

Cijene i početak prodaje još uvijek nisu objavljeni.

Vezani članci