{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"iPodu su dani odbrojani"

S
Sarajevo-x.com
10.10.2008. u 13:20
0
8
"iPodu su dani odbrojani"
0
"iPodu su dani odbrojani"
Steve Wozniak, "štreber" koji je, prije više od 30 godina, zajedno sa svojim mlađim prijateljem Steveom Jobsom razvio Apple I kompjuter u garaži u Silikonskoj dolini, za londonski Daily Telegraph otkrio je kako su prenosivom digitalnom media playeru dani odbrojani.
"Kada pomislite na radio tranzitore i walkmane, mora vam biti jasno da stvari nakon nekog vremena izumiru. Jednostavno dođete do tačke kada ih viđate svugdje oko sebe, kada postanu jako povoljni, i na kraju im opadne prodaja", iskreno je kazao američki kompjuterski inžinjer.

Woz, koji je napustio kompaniju Apple 1987. godine, jer mu je bilo dosta poslovnih dilema, također nije nimalo zadovoljan s ograničenim mogućnostima prilagođavanja Appleovog mobitela iPhonea pojedinačnim potrebama korisnika.

"Potrošači ne dobivaju sve što žele kada se kompanije veoma zaštitnički odnose prema vlastitim proizvodima", objasnio je američki milijarder čiji izumi i mašine su značajno doprinijeli revoluciji personalnih kompjutera 70-ih godina.Steve Wozniak još uvijek posjeduje značajan udio u Appleu, prima redovnu platu i ponekad se druži sa Steveom Jobsom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: