|

iPhone 5 stiže u martu, Sony vrši prve isporuke Appleu

iPhone 5 stiže u martu, Sony vrši prve isporuke Appleu
0
S
Sarajevo-x.com
1.12.2011. u 12:10
19
komentara
0

dijeljenja
iPhone 5 stiže u martu, Sony vrši prve isporuke Appleu
Bivši direktor Applea, Steve Jobs lično je spriječio predstavljanje iPhonea 5 koji ima drugačiji dizajn i veći ekran u odnosu na iPhone 4. Međutim, njegovi nasljednici ne gube vrijeme te žele krenuti naprijed.
Japanska internet-stranica Macotaka.jp je objavila informaciju da kompanije Sony i Hitachi prave ekrane veličine četiri inča namijenjene iPhoneu 5. Prvi prototipi su već dostavljeni u Appleovo sjedište u Cuperinu, a iPhone 5 bi mogao biti predstavljen u martu.

Konzervativni oblik iPhonea 4S, koji je u suštini samo poboljšana verzija iPhonea 4, bit će radikalno izmijenjen kada se govori o iPhoneu 5.

Na internet-stranici iLounge.com su objavljene informacije koje su dali Appleovi izvori, a koje se tiču Jobsove odluke da ne koristi veliki ekran. Iako je bivši direktor odlučno odbacio takvu mogućnost, njegovi nasljednici su rekli da će ekran veličine četiri inča ipak biti dio iPhonea 5 te da će ovaj uređaj biti veća konkurencija rivalima sa operativnim sistemom Android.

Pouzdan izvor je potvrdio da će iPhone 5 imati drugačiji dizajn u odnosu na iPhone 4S, ali neće imati oblik kapi kao što se o tome ranije spekulisalo. Novi iPhone će u odnosu na prethodnika biti duži za 8 mm, a imat će i metalno kućište, vjerovatno od aluminija.

Novi uređaj će se uspješno nositi sa povećanom potrošnjom baterije, objavio je Daily Mail.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...