Novitet iz Microsofta
0

Internet Explorer 8 će 'potući' konkurenciju

Sarajevo-x.com
Kompanija Microsoft napokon 'uzvraća udarac' konkurenciji sa novim browserom Internet Explorer 8 koji je brži, pouzdaniji i jednostavniji od svojih prethodnika, piše BBC.

U posljednje vrijeme, Microsoftov browser Internet Explorer, izgubio je na popularnosti od drugih bržih i pouzdanijih browsera kao što su prvenstveno Firefox, te Chrome i Safari, no kako najavljuju iz softverskog giganta novi IE 8 je nešto sasvim drugačije od prethodnika.

'Novi IE 8 je browser kreiran upravo prema potrebama korisnika, što je bitno napomenuti, jer konkurencija je doista jaka', izjavio je analitičar Neil MacDonald.

Krajem prošle godine, broj korisnika IE-a pao je za nekoliko postotaka, dok je Mozilla dobila veći broj korisnika i srušila vlastiti rekord s 21% korisnika Firefoxa na svjetskom nivou, dodaje BBC.

'Uloga browsera prilikom rada na internetu je ključna i zato se kompanije natječu čiji će pretraživač biti brži, jednostavniji i sigurniji. Beta verzija IE 8 nudi brže otvaranje stranica i izolaciju tabova, nove opcije poput malih prozora s rječnikom stranih riječi ili mapama gradova, ili eBay aukcijom tako da nećete morati napuštati jednu stranicu da bi pratili više stvari istovremeno', izjavila je Amy Bardzukas, zaposlenica Microsofta.

Također, nova, beta verzija IE-a je najsigurniji browser na netu s posebnim sigurnosnim filterom 'InPrivate Filtering' s kojim možete zaštititi svoju privatnost tako da drugi korisnici na vašem kompjuteru ne mogu vidjeti stranice koje ste vi prethodno posjećivali, dodaju iz Microsofta.