{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Instagram uveo portret i pejzaž formate

28.8.2015. u 09:19
15
16
Instagram uveo portret i pejzaž formate
15
Popularna društvena mreža Instagram uvela je nove promjene formata tako da sada omogućava korisnicima da objavljuju sadržaje u formatu portreta i pejzaža.


Ove promjene znače da možete objaviti fotografije koje nisu u formatu kvadrata.

"Uzbuđeni smo što napokon možemo objaviti da osim kvadratnih postova sada korisnici Instagrama mogu dijeliti fotografije i klipove u formatu portreta i pejzaža. Kvadratni format je uvijek bio dio nas. Vizuelna priča koju želite podijeliti je uvijek na prvom mjestu, a mi želimo učiniti stvari jednostavnim i zabavnim te korisnicima omogućiti da lako dijele svoje sadržaje.

Ispostavilo se da jedna od pet fotografija ili jedan od pet klipova koje korisnici objavljuju nisu u formatu kvadrata, a mi već znamo da takav tip sadržaja nije lako dijeliti na Instagramu. Sada, kad korisnik odabare fotografiju ili video, on može pritisnuti ikonu za format i prilagoditi orijentaciju na portret ili pejzaž umjesto kvadrata. Kada podijeli fotografiju, puna verzija sadržaja će se prikazati svim njegovim prijateljima na lijep i prirodan način", saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: