Tehnologija
10

Instagram omogućio dodavanje videa iz galerije telefona

Klix.ba
Instagram je objavio kako je nova verzija njihove popularne aplikacije (4.1) već dostupna za operativne sisteme Android i iOS. Ključna promjena u novoj verzije mogućnost uploadovanja videa iz galerije telefona.

Dodavanje videa iz galerije bila je jedna od najtraženijih opcija još od samog pokretanja opcije dodavanja videa u Instagram.

"Ovom opcijom dajemo korisnicima veću kreativnu kontrolu i širimo obim trenutaka koje mogu podijeliti sa svojim prijateljima, čak i ako su se desili u prošlosti. Dodali smo moćnu i jednostavnu alatku za uređivanje videa, a dostupna je i za iOS i za Android", saopćili su iz Instagrama.

Još jedan dodatak u novoj verziji Instagrama je i "Cinema", opcija za pretvaranje običnih i "drhtavih" snimaka u "nešto zapanjujuće". Također, tu je i opcija za automatsko ispravljanje fotografija, koja jednim dodirom popravlja "pokvareni" horizont. Opcija je dostupna za iOS.

Mogućnost dodavanja videa na Instagram sada je konačno dostupna i za korisnike uređaja koji rade na Ice Cream Sandwich verziji Androida (4.0).