Indija uvodi Wi-Fi na svim komercijalnim letovima

Klix.ba
26.8.2016. u 11:46
3
6
Indija uvodi Wi-Fi na svim komercijalnim letovima
3
Indija uvodi Wi-Fi na svim komercijalnim letovima
Putnicima koji putuju avionima je godinama nedostajao internet tokom leta, no, to polako postaje prošlost. Među onima koji uvode Wi-Fi mrežu je i Indija, nakon što je vlada najavila paket reformi koje će omogućiti aviokompanijama da svojim putnicima iznad indijskog zračnog prostora osiguraju pristup internetu.
Komercijalni letovi će uskoro nuditi Wi-Fi uslugu svojim putnicima, potvrdili su ministri telekomunikacija i avijacije. To će omogućiti i avionima inozemnih kompanija da nastave pružati iste usluge svojim putnicima i kada uđu u indijski zračni prostor bez ikakvih prekida.

Internet u avionima nije dozvoljen na domaćim letovima zbog sigurnosnih razloga. Avioni koji prolaze kroz indijski zračni prostor također su bili obavezni ugasiti internet, što je pravilo velike probleme kompanijama. Međutim, promjena stava indijskih vlasti je uslijedila nakon što su indijske agencije razvile načine praćena poziva i podataka putnika u avionima kada je to potrebno.

Vlada u Indiji je postala oprezna kada je riječ o internetu u avionima nakon što je otet avion Indian Airlinesa tokom leta iz Delhija prema Kathamanduu 24. decembra 1999. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: