{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenima slavnih mame žrtve

S
Sarajevo-x.com
17.9.2008. u 15:18
0
0
Imenima slavnih mame žrtve
0
Imenima slavnih mame žrtve
Tražite na internetu nove informacije o poznatim glumcima i pjevačima? To možda i nije tako dobra ideja, jer cyberkriminalci upravo koriste imena slavnih i bogatih glumaca i muzičara kako bi namamili svoje 'žrtve'.
Prema rezultatima istraživanja američke kompanije McAfee Inc. koja se bavi sigurnošću na internetu, ukoliko tražite slike, wallpapere, screen savere i slične podatke o Bradu Pittu i drugim zvijezdama, šanse da se vaš kompjuter zarazi virusom, crvom, spamom i ostalim internetskim pošastima veće su za 18 posto.

"Cyberkriminalci se koriste bezbrojnim metodama. Međutim, jedna od najjednostavnijih i najefikasnijih je da prevarite korisnike interneta da sami zaraze svoje računare iskorištavajući tračeve o slavnima i ljudsku potrebu za njima", objasnio je potpredsjednik Product Development & Avert Labs odjela pri kalifornijskoj kompaniji za Reuters.

Korisnici interneta koji traže tračeve o slavnima, slike, tonove za mobitele i ostale informacije vrlo često bivaju preusmjereni na lažne stranice, koje izgledaju kao prave, čime izlažu svoje računare riziku od zaraze virusom, spamom i ostalim rizicima, saopštavaju iz McAfee Inc.-a.

Glumac Brad Pitt i pjevač Justin Timberlake spadaju u 'najrizičnije' muškarce o kojima korisnici traže informacije, dok u ovoj neslavnoj grupi nježniji spol predstavljaju američka r&b pjevačica Beyonce i zvijezda reality showa "The Hills" Heidi Montag.

Na listi zvijezda čija imena nikako ne biste trebali tražiti na internetu, jer predstavljaju sigurnosni rizik, našli su se još i pjevačice Mariah Carey, Rihanna i Fergi, te filmske zvijezde Angelina Jolie, Jessica Alba, Cameron Diaz i holivudski 'najpoželjniji neženja' George Clooney.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: