Ispisuje historiju
8

Igrica Fortnite je globalni hit, u svakom trenutku igra je više od osam miliona ljudi

Piše: E. M.
Igrica Fortnite lansirana je prije manje od godinu dana, a početkom novembra imala je više od 200 miliona igrača širom svijeta, što je rekord u historiji online igara.

Fortnite Battle Royale je početkom 2018. godine došla na sve konzole, a za šest sezona postala je toliko popularna da su svi čuli o igrici koja sve više zaokuplja pažnju igrača.

U junu 2018. godine Fortnite je imao 125 miliona registrovanih igrača, a početkom novembra prešao je brojku od 200 miliona korisnika, što je pet puta više nego što je imao proizvođač igrice Epic u januaru 2018. godine.

Fortnite je besplatna igrica koja se igra preko interneta s korisnicima širom svijeta, a finansira se prodajom valute V-bucks u igri pomoću kojih igrači kupuju skinove i dodatke za svoj profil.

S obzirom na to da svakih nekoliko mjeseci igrači igraju u novim sezonama s novim dodacima i iznenađenjima, "smrt" Fortnitea je daleko, bez obzira na to koliko njihovi igrači umirali u borbi s protivnicima.

Igra je postala svjetski poznata i pomoću livestreamova te gaming takmičenja na kojim nagradni fondovi nerijetko prelaze i milionske iznose. Nevjerovatan uspjeh Fortnitea prepoznali su i drugi proizvođači igara koji su ovu igru predložili za najbolju 2018. godine. Već je osvojila nagradu najbolje igre u izboru "ESports Breakthrough Game of The Year" i to pobijedivši dugogodišnji serijal Call of Duty i FIFA-u 2018.

S obzirom na to da igra postoji i na mobilnim uređajima, početkom decembra Fortnite će imati priliku osvojiti još četiri nagrade i to za trenutno najbolju igru, najbolju mobilnu igru, najbolju Esports igru te najbolju igru za više igrača.

Vezani članci