"Web sutrašnjice"
1

VIDEO / Igrica Contre Jour najavljuje novi Internet Explorer

Klix.ba
Microsoft je otkrio djelić nove generacije web preglednika Internet Explorera objavljujući online igricu <a href="http://www.contrejour.ie/#fbid=eVyJ-dFVUjX">Conter Jour</a> koja je sada integrisana u IE10.

Ova zabavna igra odranije je prisutna na iOS uređajima, a proglašena je igrom godine na iPadu 2011. Njenom integracijom u preglednik zaboravit ćete da ste na internet stranici, poručuju iz Microsofta.

IE10 barata HTML 5 tehnologijom, a generalni menadžer Ryan Gavin kaže kako Contre Jour prikazuje da u mnogim aspektima dodir omogućava nove brzine.

I upravo se Petitom, glavnim likom igre inspirisane romanom "Mali princ", upravlja dodirom. Za razliku od većine videoigara igrači ovdje kontrolišu okolinu, a ne junaka. Da biste prešli treći nivo igre morate koristiti tri prsta na touchscreenu istovremeno.

"Web kakvog danas poznajemo neće biti web sutrašnjice", kazao je Gavin. "Stranice će biti sve bogatije sadržajima, a element koji će ih definisati bit će dodir. Naš posao je da ljudima pomognemo da shvate kako web ne mora biti jednodimenzionalan kakav je danas".

IE10 će biti predstavljen javnosti 26. oktobra s novom generacijom operativnog sistema Windows 8.