Nije kraj projektu
3

Igrači Minecrafta sagradili nevjerovatno realističan grad, najveći u igrici

N. V.
Greenfield/Minecraft
Igrači popularnog Minecrafta ne prestaju oduševljavati sa svojim realističnim kreacijama u igri koje su u suštini napravljene od blokova i oštrih ivica. Ovaj put pokazali su nam veoma realističan grad, najveći u igrici koji ne prestaju graditi

Minecraft je vjerovatno nadmašio sva očekivanja kreatora igrice, a uzbudljivo je vidjeti i različit pristup igrici u zavisnosti od igrača i timova.

Greenfield je najveći grad u Minecraftu, a sa njegovim građenjem igrači su krenuli u avgustu 2011. godine.

Prije nekoliko dana jedan od njih je podijelio posljednji update grada napisavši "Radimo na ovom Minecraftovom gradu od 2011. godine. Evo gdje smo sada na našem putovanju. Recimo samo da izgleda nevjerovatno,"

Grad je izgrađen na 1:1 skali što znači da je jedan blok jednak jednom metru kvadratnom i napravljen je tako da svako ima osjećaj kao da hoda kroz stvarni grad.

I zaista Greenfield sa svojim visokim neboderima, bogatim predgrađima, fabrikama, lukama, gradskim komunalnim preduzećima, željeznicama i cestama izgleda kao pravi grad.

Pored toga, na mapi su i brojna tajna mjesta sa oznakom jajeta za one koji su dovoljno znatiželjni da ga istraže. Obzirom na to da se na ovom projektu i dalje radi svakim danom postoje neki noviteti i nova mjesta za istraživanje.