Tehnologija
0

Igra GTA 5 stiže 17. septembra, pogledajte sve trailere

Klix.ba
Dugoočekivana igra GTA 5 od 17. septembra će biti dostupna u prodaji, a u njoj će moći uživati vlasnici konzola PlayStation3 i Xbox 360.

GTA 5 je najavljen krajem 2011. godine nakon mnogo glasina i spekulacija, a potpom su se pojavile fotografije i traileri. Kompanija Rockstar je prvi put najavila igru 25. oktobra 2011. godine, a potom je objavljen i trailer, koji je pokazao da će se radnja odvijati u Los Santosu.

Kompanija je nešto kasnije objavila nekoliko novih detalja, a potvrđen je i multiplayer, nakon čeg aje uslijedilo zatišje. Prvi screenshotovi su objavljeni 20. augusta 2012. godine.

Istog mjeseca je objavljena informacija da će se igra u prodaji naći u proljeće 2013. godine, ali je došlo do odlaganja. Godinu dana nakon najavljivanja igre saznali smo da će igrači moći kontrolisati tri lika.

Također, 14. novembra prošle godine je pobjavljen drugi tailer, u kojem su otkriveni likovi, Trevor. Franklin i Michael.

Od tada nije bilo puno novisti. Objavljeno je nekoliko fotografija na Badnjak 2012. godine, koje uključuju i podvodni svijet.

Konačan datum početka prodaje je potvrđen krajem januara, a u aprilu je objavljen cover.

Krajem januara je objavljeno nekoliko trailer au jednom danu.

Fanove je najviše zanimao lik pod imenom Michael, pa ga je neko od njih rekreirao u igri GTA: San Andreas.

U julu su objavljene nove fotografije i detalji.

Nedugo nakon toga se je objavljen prvi zvanični gameplay trailer.

Kada su mnogi pomislili da je to sve, objavljeno je da će se u igri pojaviti pas Chop i 15 divljih životinja.

Objavljen je i turistički vodič sa dva promotivna videa kandidata za guvernera Los Santosa.

Detalji o multiplayer verzji su objavljeni 15. augusta, kao i njegov trailer. Multiplayer će biti dostupan od 1. oktobra.

Konačno, krajem augusta su se pojavili detalji o muzici, a potom i zvanični gameplay trailer.