Stigao update
19

Igra Gran Turismo Sport dobila sedam novih automobila i novu stazu

Klix.ba
Najnoviji update za popularnu igru Gran Turismo Sport donosi nekoliko odličnih stvari koje upotpunjavaju već bogat izbor.

Radi se o sedam novih automobila, kao i o novoj stazi sa šest mogućih konfigurcija. Najviše pažnje predstavlja W08 Mercedes F1 bolid vozača Lewisa Hamiltona kojim je podstavio nove rekorde na brojnim poznatim stazama.

Ako vas više zanimaju retro automobili, onda možete isprobati Mazdu 787B koja je pobijedila na utrci 24 sata Le Mansa 1991. godine te je ostao jedini automobil s rotacionim motorom koji je odnio pobjedu. Do ove godine je to bio jedini japanski automobil koji je ikada osvojio pomenutu utrku.

Na listi novih automobila su Honda S660, Honda Beat i Daihatsu Copen, koji se mogu koristiti u novim utrkama pod nazivom Lightweight K Cup. Ovi automobili sa slabijim motorima predstavljaju odličnu platformu za učenje.

Igrači su dobili i Ford GT LM Spec II koji je prava zvijer, kao i klasični Ferrari 250 GTO iz 1962. godine.

Nova staza Circuit de Sainte-Croix je izmišljena, duga je 9,5 km i ima 19 zavoja. Može se postaviti u tri različite konfiguracije, a svakoj od njih se može promijeniti smjer.