{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Igra Fortnite ovog ljeta stiže na Android

18.5.2018. u 19:25
29
35
Igra Fortnite ovog ljeta stiže na Android
29
Igra Fortnite ovog ljeta stiže na Android
Svjetski popularna igra kompanije Epic Games pod nazivom "Fortnite" stiže i na uređaje s operativnim sistemom Androdi, a to će se dogoditi ovog ljeta.
Dolazak "Fortnitea" je potvrđen u blogu developera u kojem su najavljene nove mogućnosti na kojima je mobilni tim igre radio. One uključuju prilagodljivi ekran i novu funkciju glasovnog chata ekskluzivnu za mobilnu verziju.

"Znamo da je komunikacija ključ dok idete po pobjedu, takod a radimo na tome da omogućimo glasovni chat. Osim toga, moći će te razgovarati sa svojim timskim kolegama bez obzira na platformu", navodi se u blogu.

Epic radi i na drugim mogućnostima te opciji "mute", koja sprečava zloupotrebu glasovnog chata.

"Želimo vam olakšati da utišate sebe,a li i druge igrače, kao i da otvorite sve komunikacije jednim dodirom na ekran. Postojat će dugme na ekranu koje će vam to omogućiti", naveo je developer.

Osim navedenih noviteta, Epic radi i na gameplayju kao što je pucanje i automatsko trčanje, poboljšanju performansi i uvođenju moda za štednju baterije. Također, cilj je ponuditi igračima mogućnost da pristupe statistici.

"Fortnite" je dostpan za iOS od sredine marta, a ubrzo je stigao na vrh liste App Storea kada je riječ o besplatnom sadržaju. Analitičarska kompanija Sensor Tower procjenjuje da je kompanija zaradila 15 miliona dolara zahvaljujući kupovini u aplikaciji u prve tri sedmice dostupnosti na App Storeu. To znači da bi verzija za Android mogla drastično povećati potencijal igre za stvaranje prihoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: