Tehnologija
8

Igra DiRT 4 stiže na PC i konzole u junu

Klix.ba
Prije nešto više od godinu dana kompanija Codemasters je na tržište plasirala igru DiRT 4, a sada dolazi i nastavak popularne franšize.

DiRT 4 će biti namijenjen PC-u te konzolama Xbox One i PlayStation 4, a prodaja počinje 6. juna.

U intervjuu za Gamesport, dizajner igre Darren Hayward je otkrio da nije isključena ni verzija za Nintendo Switch. Dodao je da je potrebno još dodatnog podešavanja kako bi igra bila kompatibilna s novom Nintendovom konzolom, tako da i ako se pojavi na tržištu, to definitivno neće biti uskoro.

Osim što je najavio igru, Codemasters je objavio i nekoliko screenshota te kratki klip. Poznato je da će igrači moći uživati u utrkama kamiona i bagija, a igra će biti kombinacija najboljeg iz izgara DiRT Rally, DiRT 2 i DiRT 3. Također, developeri su dobili zvaničnu licencu FIA World Rallycross Championshipa te će ponuditi i crosskart utrke.

Kako bi igra bila što realnija, Codemasters je sarađivao s respektabilnim vozačima iz svijeta automobilizma, a među njima su Petter Solberg i Kris Meeke.

Igra će omogućiti igračima da uživaju u velikom broju unikatnih dionica, a moći će kreirati i vlastite odabirom lokacije, kompleksnosti i družine. Svoje kreacije će moći dijeliti putem interneta.