Dobra vijest za gamere
102

Igra Call of Duty: Warzone Mobile stiže 21. marta

D. B.
Activision je napokon zvanično otkrio kad fanovi franšize Call of Duty mogu očekivati mobilnu verziju battle royale igre Warzone.

Izdavač je ranije najavio da igra stiže na proljeće nakon perioda ograničene dostupnosti u određenim područjima, a sada je potvrđeno da Call of Duty: Warzone Mobile stiže trećeg dana proljeća, odnosno 21. marta. To će se dogoditi nešto više od dvije godine nakon što je Activision najavio besplatni naslov za mobilne uređaje.

Odmah na početku će biti dostupne dvije mape, a to su Verdansk i Rebirth Island. Verdansk podržava do 120 igrača u verzijama za iOS i Android, a oni koji budu eliminisani, imat će drugu šansu da se priključe ukoliko dobiju duel u gulagu.

Rebirth Island je manja mapa koja može primiti maksimalno 48 igrača. Umjesto odlaska u gulag nakon eliminacije, igrači će se vraćati u igru sve dok je jedan od njihovih saigrača još "živ".

Nekoliko klasičnih CoD multiplayer modova će biti dostupno u igri Warzone Mobile, igrači će moći učestvovati u modovima Team Deathmatch, Domination, Kill Confirmed i Seard & Destroy na mapama uključujući Shipment, Shoot House i Scrapyard.

Kraće mulitplayer runde mogu pomoći igraču da podigne nivo naoružanja ili poveća ukupni nivo. Napredak se dijeli između Warzone Mobilea te verzija za konzole i PC verzija igara Modern Warfare III i Warzone, dok god je igrač prijavljen na isti Activision ID. XP koji zaradi u Warzone Mobileu odrazit će se na Warzone i Modern Warfare III i obrnuto. Isto važi i za nivoe naoružanja i battle pass napredak.

Osim malog broja ekskluzivnih paketa, većina otkučane "kozmetike" i opreme bit će dostupna u sve tri igre. Ako igrač vidi tag Connected na paketu u Warzone Mobile prodavnici, to znači da će ti artikli biti dostupni i u igrama Modern Warfare III i Warzone, naravno, ukoliko ih kupi.

Igrači će imati pristup zajedničkoj listi prijatelja i kanalima za chat, tako da će moći igrati s prijateljima i ostati u kontaktu s njima. Warzone Mobile podržava proximity glasovni chat, tako da će igrači moći čiti buče neprijatelje u blizini. Nakon što ih eliminišu, moći će čuti njihove "posljednje riječi" putem death chat funkcije.

Iz Activisiona kažu da je Warzone Mobile izuzetno prilagodljiv. Igrač će moći pomicati kontrole po ekranu i podešavati druge dijelove korisničkog interfejsa po svom ukusu. Također, moći će birati između nekoliko grafičkih modova kako bi se fokusirao na performanse ili vjernost ili kombinaciju toga, a postoji podrška i za kontroler.

Interes za igru Warzone Mobile je izuzetno veliki, a dosad ima više od 50 miliona predregistracija. Oni koji se unaprijed registruju, dobit će nekoliko bonusa, kao što su maska Ghost operatera, nacrti oružja, vinil i amblem.

Vezani članci