Dosta sličnosti
8

Huaweijev novi tablet bi mogao izgledati kao iPad Pro

D. B.
Kompanija Huawei radi na novom tabletu koji bi mogao biti veoma sličan Appleovom iPadu Pro.

Huaweijev tablet će biti veoma sličan Appleovom, barem ako je suditi prema renderima koji su se pojavili na internetu. Čini se da je najveća razlika u kamerama, Huaweijev tablet ima dvije stražnje kamere i rupicu na ekranu u koju je smještena prednja kamera.

Ovaj tablet bi mogao čak usvojiti i Appleovu "Pro" nomenklaturu, a poznati tipster s Twittera Evan Blass tvrdi da će biti nazvan Huawei MatePad Pro.

Čini se da će imati magnetno kućište s tastaturom, nešto slično kao Appleov Smart Keyboard Folio, ali nije poznato da li će biti dio pakovanja ili će se morati kupiti odvojeno.

Tu je i nova olovka koja se fiksira na gornji dio tableta, vjerovatno pomoću magneta, bhaš kao Apple Pencil olovka na iPadu Pro.

Tablet neće imati senzor za otisak prsta na kućištu pa je moguće da će biti integrisan u ekran ili će se umjesto toga za identifikaciju koristiti tehnologija za prepoznavanje lica.

Očekuje se da će Huaweijev tablet imati vrhunske specifikacije, najbrži i najnoviji Kirin 990 procesor koji sadrži 5G modem, do 8 GB RAM-a, do 256 GB interne memorije i "veliku" bateriju.

Prethodni Huaweijev tablet bio je MediaPad M6, a predstavljen je u junu.