Odlične performanse
44

Huawei u najgore vrijeme predstavlja nove Honor ljubimce

Klix.ba
Foto: The Verge
Foto: The Verge
Samo dva dana nakon što je Google suspendovao saradnju s Huaweijem, kineski tehnološki gigant najavio je vodeću liniju svog sub-branda Honor za ovu godinu - Honor 20 i Honor 20 Pro.

Iako možda dolazi u najgore vrijeme, novi Honor 20 odlikuju odlične performanse koje sigurno neće zanemariti tehnoljupci.

Honor 20 Pro opremljen je Huaweijevim vodećim Kirin 980 procesorom te bočnim skenerima za otiske prstiju koji se nalaze ispred velikog 6,26-inčnog ekrana.

Oni koji su već imali priliku testirati Honor 20 Pro ističu kako su bili iznenađeni njegovim izuzetnim gamerskim performansama.

U ovom trenutku mnogo toga je nepoznato o Honorvoj i Huaweijevoj Android budućnosti. Iz Honora govore kako je Google već certificirao njihova dva nova pametna uređaja te kako oni ne bi trebali biti pogođeni promjenama koje dolaze. To znači kako će Honor 20 i Honor 20 Pro imati pristup Google Play Storeu i drugim Googleovim servisima, dok su upitne nadogradnje u budućnosti.

Podsjećamo, Google je prvobitno ukinuo Huaweiju podršku za operativni sistem Android, a potom je američko ministarstvo za trgovinu kineskoj kompaniji dalo privremenu dozvolu da zadrži svoje proizvode do 19. augusta ove godine.

Novi Honor uređaji bit će dostupni u dvije boje - fantom crnoj i fantom plavoj. Honor 20 Pro ima četiri fascinantne kamere koje su tehnički naprednije čak i od kamera na Huaweiju P30 Pro. Na poleđini su glavna kamera od 48 megapiksela s optičkom stabilizacijom slike, širokokutna kamera od 16 megapiksela i telefoto kamera od osam piksela. Selfie kamera od 32 megapiksela smještena je u 4,5-milimetarskom otvoru. Ovo je slično onome što ćete naći na modelima One Plus 7 Pro ili Samsung Galaxy S10.

Umjesto da se opredijeli za stražnji ili prednji senzor otiska prsta, Honor je uveo bočnu verziju ove opcije. Iako su mnogi sumnjičavi u bočno otključavanje mobitela, novi Honor mogao bi nadmašiti njihova očekivanja. Verge piše kako je, naprimjer, mnogo lakše otključati uređaj kada je na stolu.

Honor 20 Pro dolazi uz osam gigabajta RAM-a i 256 gigabajta interne memorije, dok Honor 20 ima 6GB RAM-a i 128GB memorije. Pro model je opremljen snažnom 4000 mAh baterijom, dok standardni Honor 20 ima bateriju od 3750 mAh.

Honor 20 Pro će se prodavati za 599 eura, dok će Honor 20 biti nešto jeftiniji i koštat će 499 eura. Honor kaže da će oba uređaja biti dostupna uskoro. Iz Huaweija još nisu zvanično saopćili u koje zemlje stižu novi Honorovi ljubimci.