Tehnologija
9

Huawei predstavio tablet s Harman Kardon zvučnicima

Klix.ba
Osim dobre baterije i ekrana, kupci tablet kompjutera obraćaju pažnju i na zvuk. Kompanija Huawei je predstavila svoj novi tablet koji posjeduje odlične zvučnike kompanije Harman Kardon.

Radi se o tabletu MediaPad M3 predstavljenom na Sajmu IFA u Berlinu. Ovaj 8,4-inčni tablet koristi operativni sistem Android, a posjeduje stereo zvučnike od 1W. Druga hi-fi kompanija pod nazivom AKG je dizajnirala prateće slušalice H300.

Huawei je pripremio vlastiti softver koji će između ostalog automatski birati najbolja podešavanja zvuka u određenom trenutku, odnosno, u zavisnosti od toga da li korisnik sluša muziku ili gleda video.

Kada je riječ o dizajnu, tablet Huawei MediaPad M3 izgleda poput izdužene verzije iPada mini, ali s tanjim okvirima sa strana. Kućište je metalno, uređaj posjeduje 2K ekran i superbrzi skener otiska prsta. Tablet koristi Huaweijev Kirin 950 octa-core procesor a dostupne su verzije sa 32 i 64 GB interne memorije, koja se može proširiti microSD karticom.

Tablet napaja baterija od 5.100 mAh i traje duže zahvaljujući Huaweijevoj tehnologiji za štednju energije. Na prednjoj i stražnjoj strani tableta su kamere od 8 megapiksela, a dobio je i 4 GB RAM-a.

Prodaja počinje 26. septembra u 14 zemalja uključujući Kinu, Rusiju, Veliku Britaniju, Njemačku, Italiju, Portugal, Španiju i Japan. Cijena verzije 32 GB interne memorije i podrškom Wi-Fi mreže iznosi 349 eura, dok najskuplja verzija sa 64 GB interne memorije te podrškom Wi-Fi i LTE mreže košta 449 eura.