Na IFA sajmu
8

Huawei predstavio smartphone Honor Play za ljubitelje igrica

Klix.ba
Na Sajmu IFA u Berlinu je kompanija Huawei predstavila svoj novi smartphone pod nazivom Honor Play.

Huawei Honor Play je smartphone namijenjen ljubiteljima igara te je veoma sličan Appleovom iPhoneu X. Posjeduje veliki 6,3-inčni ekran sa zubom te tanku "bradu" na donjem dijelu. Nazad se nalaze dvije vertikalno postavljene kamere, jedna od 16 i druga od 5 megapiksela koje posjeduju AI tehnologiju za prepoznavanje scena, a na raspolaganju korisnicima je i portret mod. Naprijed je također kamera od 16 megapiksela.

Senzor za otisak prsta ugrađen je na stražnjoj strani, a smartphone posjeduje i microSD slot za proširenje memorije te utor za slušalice.

Honor Play je dobio Huaweijev procesor Kirin 970, 64 GB interne memorije i 4 GB RAM-a, a napaja ga baterija od 3.750 mAh. Ove specifikacije su dobre za prosječni smartphone, no, Huawei je pripremio specijalni GPU Turbo mod koji unapređuje grafičke performanse do 60 posto dok smanjuje potrošnju energije do 30 posto. Korisnici koji igraju igru PUBG Mobile će primijetiti značajno poboljšanje performansi.

Smartphone posjeduje i AI 4D Smart Shock tehnologiju koja pojačava vibracije tokom igranja, a tu je i 3D surround zvuk za bolje iskustvo igranja koji je prisutan samo u slučaju korištenja slušalica.

Honor Play će biti dostupan u Evropi po cijeni od 329 dolara.