Novost iz kineske firme
15

Huawei će do jula predstaviti "pametne" naočale

Klix.ba
Proizvođači smartphonea su se "zavukli" u svačiije džepove i čine sve kako bismo kupovali njihove uređaje, od telefona, preko satova pa do narukvica. Kompanija Huawei je predstavila svoje "pametne" naočale koje će se pojaviti na tržištu ove godine.

The Verge piše da su čelnici Huaweija shvatili da su naočale važne kupcima pa ih nije proizveo sam, nego se udružio s korejskom kompanijom koja se bavi proizvodnjom luksuznih naočala pod nazivom Gentle Monster. Rezultat su naočale za koje se obje kompanije nadaju da će osvojiti srca kupaca koji će ih željeti nositi.

Ove pametne naočale nemaju nikakve kamere u sebi, što znači da nema brige za privatnost, a i baterija će trajati znatno duže. Umjesto toga će korisniku omogućiti hands-free primanje poziva, a dva mikrofona i zvučnici će omogućiti razgovor čak i u bučnim okruženjima.

Naočale će napajati baterija od 2.200 mAh koja će se puniti putem USB-C porta. Bit će otporne na vodu i prašinu po standardu IP67 tako da bi trebale izdržati lošije vremenske uvjete.

Cijena još uvijek nije poznata, ali se zna da bi se trebale pojaviti u prodaji u junu ili julu.