Tehnologija
5

HTC više neće praviti jeftine telefone

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Tajvanska kompanija HTC okončat će proizvodnju jeftinih pametnih telefona, saopćio je vrh firme tokom ovosedmične prezentacije zarade, prenosi The Verge.

HTC je saopćio da će nastaviti podržavati svoje pristupačnije telefone koji se već nalaze na tržištu, ali da će ubuduće praviti samo skupocjene uređaje sa najnaprednijim specifikacijama.

Ovo nije prvi put da je tajvanska kompanija najavila smanjenje proizvodnje pametnih telefona. Tokom 2012. godine HTC je najavio smanjenje proizvodnje jeftinih midrange smartphonea kako bi se fokusirao na skuplje modele.

Tokom 2017. HTC će predstaviti šest ili sedam uređaja. Dva su već ugledala svjetlo dana i predstavljaju skuplje varijante, posebno kada je u pitanju U Ultra (više od 700 dolara), dok će U Play iako "jeftiniji" vjerovatno koštati više od 400 dolara. Drugim riječima, ukoliko ste ove godine planirali kupiti novi jeftini HTC-ov uređaj, morat će te nažalost potražiti negdje drugdje.

S druge strane, jedan od najvećih problema HTC-a jeste upravo previsoka cijena pojedinih uređaja, a mnogi stručnjaci smatraju da takva politika kompaniju dovodi u nezavidan položaj.

HTC
Vezani članci