Poznati detalji
2

HTC U12 Plus se pojavio ranije na testnom sajtu, potvrđene špekulacije

Klix.ba
Na testnom HTC-ovom sajtu su se pojavile fotografije i specifikacije nadolazećeg smartphonea U12 Plus, koje su samo potvrdile postojeće špekulacije, ali sada imamo i informaciju koliko će okvirno koštati.

U12 Plus sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije će koštati blizu 920 dolara (oko 783 eura) te će biti rival Samsungovom Galaxyju S9, Appleovom iPhoneu X i Huaweijevom P20 Pro. Drugim riječima, ne radi se o jeftinom smartphoneu.

Osim očiglednog odsustva zuba na ekranu, HTC se udaljio od ovogodišnjih trendova te nije izabrao OLED ekran. Na listi specifikacija se navodi da posjeduje 6-inčni WQHD+ Super LCD6 ekran rezolucije 2.880x1.440 piksela. U12 Plus će imati Boomsound zvučnike, microSD slot za proširenje memorije do 2 TB, kao i Snapdragon 845 procesor. Napajat će ga baterija od 3.500 mAh, a bit će otporan na vodu i prašinu po standardu IP68.

Sadržaj je ubrzo uklonjen s testnog sajta, ali su detalji prije toga završili u javnosti, tako da za predstavljanje zakazano za srijedu neće biti iznenađenja.

Vezani članci