Objavljeni renderi
5

HTC će oživjeti stari brend Wildfire za nove mobitele

D. B.
HTC priprema nove mobitele, a ruska web stranica Rozetked je objavila rendere uređaja koji nagovještavaju oživljavanje brenda Wildfire.

Brend Wildfire nije prisutan već osam godina, a posljednji uređaj u liniji bio je HTC Wildfire S iz 2011. godine. Te godine je HTC zauzimao 10,7 posto globalnog tržišta smartphonea, a danas taj procent iznosi svega 0,05 posto.

Osim znatno boljih specifikacija u odnosu na Wildfire S star osam godina, koji je imao 3,2-inčni ekran i 512 MB RAM-a, o novim uređajim nema mnogo informacija. Poznato je da će se na tržištu pojaviti četiri modela, a to su Wildfire, Wildfire E, Wildfire E Plus i Wildfire E1. Dva modela će imati zub na ekranu u obliku kapi, tri će imati dvije stražnje kamere, a svi će dobiti ekrane niske rezolucije 720p te srednje specifikacije.

Zasad ništa nije zvanično, ali se Rozetked dokazao kao pouzdan izvor informacija o predstojećim uređajima. Detalji o smartphoneima Pixel 3 XL i Pixel 3A su objavljeni nekoliko mjeseci prije nego ih je Google predstavio.

Cijene predstojećih HTC-ovih smartphonea zasad nisu poznate.

Osim toga, GSMArena navodi da je HTC registrovao imena Wildfire E2, E2 Plus, Wildfire E3 i E3 Plus te Wildfire R i R Plus, tako da se može očekivati još uređaja iz ove kompanije.