Nasljednik "desetke"
4

HTC će 16. maja predstaviti svoju ovogodišnju perjanicu

Klix.ba
HTC-ova sljedeća perjanica nosit će slično brand ime kao do sada ali uz malo začina. Kako javlja VentureBeat, budući "ponos i dika" tajvanskog proizvođača zvat će se HTC U 11.

Kako objašnjavaju, riječ je o proizvodu koji se (pre)dugo nalazi u kuloarima spekulacija te kojeg mnogi krase kodnim nazivima HTC 11 ili HTC Ocean. Da podsjetimo, u jeku predstavljanja HTC-ovih U Ultra i U Play, mnogi su se nadali da nekada slavna kompanija zapravo predstavlja revolucionarni smartphone.

Sve je ostalo na uzaludnom isčekivanju do ove sedmice kada je konačno najavljena premijera nasljednika prošlogodišnjeg HTC-a 10. Tajvanska firma svoj će flagship predstaviti 16. maja.

Kombinacija slova i brojeva predstavljaju svojevrsnu kombinaciju u komunikaciji sa potrošačima. "U" obilježava novu HTC-ovu liniju, a "11" govori kupcima da je riječ o nasljedniku HTC-a 10.

Kako se pretpostavlja, novi smartphone imat će 5,5-inčni QHD displej, procesor Snapdragon 835, 4 ili 6 GB RAM-a, 16-megapikselnu stražnju kameru i prednju od 12 megapiksela. Najzanimljiviji podatak jeste da će uređaj u svojim ivicama imati ugrađene senzore koji e služiti za aktiviranje komandi slično kao na ekranu.

Vezani članci