Tehnologija
0

HP redefiniše ekonomiju servera

Sarajevo-x.com
HP je danas predstavio novu liniju servera HP ProLiant G6, koja obezbjeđuje dvostruke performanse prethodnih generacija, pružajući time više vrijednosti iz uloženog IT novca.

Napreci HP ProLiant G6 linije na polju energetske efikasnosti, virtualizacije i automatizacije, čine ovaj server idealnim za sve korisnike. Ove inovacije su iskombinovane sa sveobuhvatnim programima finansiranja i ponudom usluga, uključujući i finansiranje od nula posto za preduzeća male i srednje veličine, kako bi se ekonomija servera redefinisala. Novi HP ProLiant G6 serveri su dostupni u 11 tower, rack, i blade platformi zasnovanim na standardima. Ovo predstavlja najveće predstavljanje HP ProLiant servera u istoriji kompanije.

"Danas, više nego ikada, korisnici žele najbolji mogući povrat uloženog u servere“, rekla je Christine Reischl, viša potpredsjednica i generalni direktor, industrijski standardni serveri, HP. "Gradeći na HP-ovoj dugoj istoriji razvoja hardvera i softvera, G6 okuplja najbolje HP inovacije na poljima energetske efikasnosti, virtualizacije i usluga, kako bi omogućili našim klijentima da učine više sa manje.“

Građeni za uštede energije

HP ProLiant G6, x86 serveri sa najboljom energetskom efikasnošću, uključuju mnoge funkcije uštede energije, kao što su:

  • HP Sea of Sensors – automatsko praćenje termalne aktivnosti na serveru putem skupa 32 pametna senzora. Senzori dinamički podešavaju sistemske komponente, kao što su hladnjaci, memorija i ulazno-izlazno procesiranje, kako bi optimizovali hlađenje sistema i povećali efikasnost.
  • Dizajn zajedničkog utora za napajanje – pomaže u minimizaciji gubitaka energije omogućavajući korisnicima da odaberu između četiri napojne jedinice, kako bi bili u skladu sa njihovim specifičnim opterećenjem. Korisnici time mogu da ostvare više od 92-postotnu energetsku efikasnost u većini konfiguracija iz stvarnih situacija.(1)
  • HP Dynamic Power Capping – relocira resurse napajanja i hlađenja u data centru dinamički podešavajući ili „ograničavajući“ električnu energiju koju troše serveri. Preciznom identifikacijom zahtjeva za napajanje svakog servera i postavljanjem granice na osnovu iskorištenja, korisnici mogu da povrate energiju koja je obezbjeđena, a nije iskorištena, kako bi poboljšali kapacitete data centra.

Maksimizacija produktivnosti

HP ProLiant G6 platforma nudi sveobuhvatan skup integrisanih tehnologija i fleksibilnih alata kako bi pomogli u maksimizaciji produktivnosti serverske infrastrukture, uključujući:

  • HP ProLiant Onboard Administrator – pojednostavljuje instalaciju servera i omogućava korisnicima da naprave ispitivanje stanja servera sa bilo koje lokacije, čak i kada je server van funkcije.
  • HP Insight Control Environment (ICE) konzola za menadžment – skupa sa HP ProLiant serverima po prvi put, ICE smanjuje operativne troškove do 48.000 USD za svakih 100 korisnika, omogućavajući korisnicima da kontrolišu menadžment i da nadziru serversku infrastrukturu na licu mjesta ili daljinski.(2)
  • HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet modul – tehnologija za međupovezivanje koja je prva u industriji, kako bi alocirala mrežnu propusnost od 10Gb za Ethernet mrežni port na četiri konekcije mrežne karte. Ovo eliminiše potrebu za dodatnom opremom mrežnog hardvera, i omogućava korisnicima instalaciju virtuelnih mašina kako bi ostvarili uštede do 55 posto u troškovima za mrežnu opremu.(3)

Svaki dolar je bitan

HP ProLiant G6 platforma gradi na kvaliteti HP ProLiant brenda kako bi obezbjedili povećane performanse i vrijednost za korisnike u odnosu na prethodne generacije:

  • Nehalem Intel® Xeon® 5500 procesori i novi HP Smart Array modularni kontroleri – HP ProLiant G6 pruža dvostruko memorije i kapaciteta za pohranu u odnosu na prethodne generacije, kao i 100-postotno poboljšanje u ukupnim performansama.(4) Kao rezultat toga, korisnici trebaju u pola manji broj servera.
  • HP paket za migraciju servera – olakšava proces nadogradnje automatizujući migraciju sa starih servera na HP ProLiant G6. Putem jednostavnog procesa vođen čarobnjakom za konfiguraciju, precizno prenosi operativne sisteme, aplikacije i podatke sa jednog servera na drugi, bez grešaka.
  • HP Proactive Select – jednostavan sistem kreditnih poena koji omogućava korisnicima da grade svoj servisni plan putem fleksibilnog menija unaprijed pripremljenih opcija. Slično kao i prepaid kartica za telefoniranje, korisnici mogu da kupe kredite koji imaju količinske rabate radi pristupa uslugama i edukaciji koji se nude od strane HP stručnjaka.
  • HP finansijske usluge – nude fleksibilne opcije finansiranja za HP ProLiant G6 serverski portfolio, uključujući finansiranje uz stopu od nula posto u određenim zemljama (5). Dodatno, HP može pomoći korisnicima da oslobode gotov novac putem kupovine i i ponovnog leasinga postojeće imovine putem usluge prodaje i ponovnog leasinga.

Platforma HP ProLiant G6, zasnovana na Intel Xeon 5500 procesorima, uključuje HP ProLiant servere DL380, DL370, DL360, DL180 i DL160 optimizovane za ugradnju u rack; HP ProLiant BL 490c, BL 460c i BL 280c blade servere; kao i HP ProLiant ML370, ML350 i ML150 tower servere.