|

Honor Vision TV je Huaweijev prvi uređaj koji koristi HarmonyOS

Honor Vision TV je Huaweijev prvi uređaj koji koristi HarmonyOS
33
D. B.
11.8.2019. u 10:05
8
komentara
33

dijeljenja
Honor Vision TV je Huaweijev prvi uređaj koji koristi HarmonyOS
Kompanija Huawei je predstavila svoje prve uređaje s operativnim sistemom HarmonyOS, a to su dva TV uređaja.
Radio se o TV uređajima Honor Vision i Honor Vision Pro čija će prodaja u Kini početi naredne sedmice.

HarmonyOS je Huaweijev veliki pokušaj da smanji ovisnost o Googleovom operativnom sistemu Androd. Otkako je Google suspendovao Huaweijevu licencu za korištenje Androida u maju, kineska kompanija nije krila postojanje alternativnog OS-a, a HarmonyOS je u razvoju duže od dvije godine.

HarmonyOS će se koristiti na različitim uređajima, od prenosnih, preko tableta i TV uređaja, pa do računara. Iz Huaweija ističu da im je fokus na "pametnim ekranima", a iako je OS spreman i za mobitele, kompanija je najavila da će nastaviti koristiti Android, barem zasad.Inače, Huaweijevi TV uređaji koriste Honghu 818 čipset, osmojezgreni procesor koji obrađuje slike na ekranu, posjeduju 55-inčne 4K ekrane i mogu se koristiti kao pametni kućni hub. Ekrani mogu davati različite informacije, a moguće ih je kontrolisati pomoću smartphonea.

Prodaja počinje 15. augusta, Honor Vision će koštati 540, a Honor Vision Pro 680 dolara.

Postoje razlike između dva modela, Honor Vision Pro ima i prilagodljivu pop-up kameru te šest mikrofona, što se može koristiti za videopozive rezolucije 1080p pri 30fps. Honor Vision Pro također ima šest zvučnika snage 10W, dok Vision posjeduje četiri.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...