Reakcije publike
0

Hologram na CNN-u je lažan

Sarajevo-x.com
Na večer predsjedničkih izbora u SAD, američka televizijska kuća CNN prikazala je u studiju u New Yorku hologram novinarke Jessice Yellin koja je tu večer stajala ispred Obaminog glavnog sjedišta u Chicagu.

Naime, navodni hologram Jessice Yallin mogla je vidjeti publika širom Amerike, a sa CNN-a su potvrdili da je ovaj revolucionarni događaj omogućio krug od 35 HD kamera.

Holografija je metoda stvaranja i reproduciranja trodimenzionalnih slika na fotografskoj ploči primjenom koherentne svjetlosti (lasera).

Na fotografskoj ploči ne registrira se samo raspored intenziteta svjetlosnih zraka kao u običnoj fotografiji već i njihovi smjerovi i faze. Zbog toga je holografija omogućila pohranjivanje pune trodimenzionalne strukture snimljenog objekta.

No, dok s CNN-a tvrde da se radi o hologramu, ljudi tvrde da na TV-u nije prikazan pravi hologram, te da ga je samo televizijska publika mogla vidjeti, dok u studiju nije bilo nikakvog holograma, te da je CNN koristio isječenu sliku reporterke s mjesta događaja.

Publika je razočarana i kaže da je CNN, pored lažnog holograma, uništio i vrijednost izvještavanja s mjesta događaja.