Zahvaljujući tehnologiji
37

Holografski nastupi Elvisa Presleyja bit će održani u četiri grada

D. B.
Virtuelni koncerti i događaju sve su popularniji otkako je grupa Abba pokrenula svoj projekt Abba Voyage, virtuelni koncert koji je prvi put održan u Londonu, a sada se očekuju i virtuelni nastupi legendarnog kralja rocka Elvisa Presleyja.

Presley će biti "oživljen" zahvaljujući AI tehnologiji i holografskim projekcijama, a bit će korištene njegove lične fotografije i snimci. Show pod nazivom Elvis Evolution započet će turneju u Londonu u novembru, nakon čega će se održati u Las Vegasu, Berlinu i Tokiju.

Ovaj projekt slijedi korake virtuelnog koncerta Abba Voyage na kojem su korišteni avatari poznate švedske grupe.

Britanska kompanija Layered Reality je osigurala globalna prava za show Elvis Evolution, a prethodno je producirala imerzivna iskustva među kojima su The Gunpowder Plot i The War of The Worlds.

Ova kompanija je obećala da će Presley show ponuditi nevjerovatno iskustvo u kojem će "digitalni Elvis u stvarnoj veličini" nastupati i ponoviti nezaboravne trenutke iz muzičke historije na britanskoj sceni.

Osnivač i direktor kompanije Layered Reality, Andrew McGuinness, rekao je da će show predstavljati odavanje počasti sljedeće generacije muzičkoj legendi te omogućiti ljudima da uđu u Elvisov svijet.

Show će podrazumijevati korištenje AI tehnologije, holografskih projekcija, AR tehnologije i brojnih efekata.

Presley je preminuo 1977. godine kada je imao 42 godine.