Predstavljen u Berlinu
4

HMD oživio legendarni Nokijin preklopni mobitel modelom 2720

D. B.
HMD je u posljednje vrijeme oživljavao Nokijine legendarne modele, a sada se pojavio nasljednik još jednog od njih.

U proteklih nekoliko godina smo vidjeli modernu verziju Nokije 3310, kao i Nokiju 8110 u obliku banane, a na ovogodišnjem sajmu IFA u Berlinu je predstavljen još jedan "oživljeni" model, savremena verzija peklopnog mobitela 2720.

Kao što je slučaj s modelim 3310 i 8110, novi 2720 je dio Nokia Originals linije kako je naziva HMD. Ova linija nudi moderne verzije klasičnog Nokijinog dizajna, a model 2720 je preklopni smartphone elegannijeg dizajna sa 2,8-inčnim ekranom i novim mogućnostima.

Uređaj koristi softver KaiOS koji podržava Google, Google Maps, WhatsApp, YouTube, Facebook i Google Assistant. Zahvaljujući asistentu ćete moći diktirati tekst koji želite da napišete, a također će biti moguće otvarati aplikacije glasovnim naredbama.

Kada vas neko poziva, moći ćete vidjeti o kome se radi zahvaljujući malom 1,3-inčnom eksternom ekranu koji također prikazuje i druge notifikacije. HMD obećava da će baterija trajati do 27 dana u standby modu.

Nokia 2720 ima dva SIM slota, a može se koristiti i za dijeljenje internet konekcije. Bit će dostupna u crnoj i sivoj boji ovog mjeseca, a koštat će 89 eura.

Vezani članci