{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hewlett Packard otvara ured u Sarajevu

F
18.5.2007. u 13:56
0
1
Hewlett Packard otvara ured u Sarajevu
0
Hewlett Packard otvara ured u Sarajevu
Američki IT koncern Hewlett Packard (HP) ozvaničio je danas na konferenciji za novinare otvaranje svog ureda u Sarajevu.
Menadžer HP-a za prodaju u Evropi Franz Scherz kazao je kako očekuju da će osnažiti svoju poziciju na tržištu informacinih tehnologija u BiH, udvostručiti posao do 2010. godine i daljnje povećanje prihoda. HP u BiH, kako je dodao, može unaprijediti komunikaciju između poslovnih partnera i potrošača sa svojim lokalnim timom koji je dio mreže 150.000 zaposlenih u HP-u u više od 170 država širom svijeta.

Prisustvo multinacionalne kompanije HP-a u BiH, prema riječima zamjenice direktora Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Jasne Krivošić, dobar je signal za potencijalne investitore i razvoj IT sektora u BiH.

Predstavnici ureda HP-a u Sarajevu Adnan Hurić i Adnan Ramčić naglasili su da je razvoj IT biznisa jedan od najbržih načina integracije sa svijetom. HP je prepoznao da BiH, naglasili su, ima znanja u informacionoj industriji i da su ljudi inovativni i spremni implementirati nove tehnologije.

HP je bio prisutan u BiH putem četiri distributera i educiranih firmi za implementaciju HP rješenja. Otvaranjem ureda u Sarajevu, ističu, omogućit će se brži transfer novih tehnologija i znanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: