Tehnologija
0

Hewlett Packard otvara ured u Sarajevu

FENA
Američki IT koncern Hewlett Packard (HP) ozvaničio je danas na konferenciji za novinare otvaranje svog ureda u Sarajevu.

Menadžer HP-a za prodaju u Evropi Franz Scherz kazao je kako očekuju da će osnažiti svoju poziciju na tržištu informacinih tehnologija u BiH, udvostručiti posao do 2010. godine i daljnje povećanje prihoda. HP u BiH, kako je dodao, može unaprijediti komunikaciju između poslovnih partnera i potrošača sa svojim lokalnim timom koji je dio mreže 150.000 zaposlenih u HP-u u više od 170 država širom svijeta.

Prisustvo multinacionalne kompanije HP-a u BiH, prema riječima zamjenice direktora Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Jasne Krivošić, dobar je signal za potencijalne investitore i razvoj IT sektora u BiH.

Predstavnici ureda HP-a u Sarajevu Adnan Hurić i Adnan Ramčić naglasili su da je razvoj IT biznisa jedan od najbržih načina integracije sa svijetom. HP je prepoznao da BiH, naglasili su, ima znanja u informacionoj industriji i da su ljudi inovativni i spremni implementirati nove tehnologije.

HP je bio prisutan u BiH putem četiri distributera i educiranih firmi za implementaciju HP rješenja. Otvaranjem ureda u Sarajevu, ističu, omogućit će se brži transfer novih tehnologija i znanja.