Tehnologija
0

Halo 2 - dvostruko veselje

Klix.ba
Svojevremeno grafički revolucionaran naslov napokon se vraća u obliku drugog nastavka. Halo 2 ne donosi mnogo noviteta, ali odlikuje se drastično boljom grafikom. Dok konzolaši čekaju, PC-evci imaju razloga za slavlje: Halo 1 za PC izlazi uskoro u prodaju!

Fijasko oko Microsoftove konzole Xbox, monopolističkog kupovanja firme Bungie, te preuzimanja igre Halo kao zvijezdu početka prodaje samog Xbox-a je davno iza nas. Igraču su ili oprostili ili našli supstituciju za Halo, koji je tada odgođen "do daljnjeg" za PC.

Halo 1, PC verzija
Ipak je kratko nakon toga objavljeno da će definitivno Halo obogatiti i PC repertoar igara. Na pitanje kada niko nije znao odgovoriti. Igra je nedavno dostigla zlatnu kopiju, i treba da izađe u prodaju 30. septembra. PC Halo će imati mnogo bolji multiplayer od konzole, a i grafika je malo unaprijeđena u odnosu na skoro dvije godine staru Xbox verziju.

Sistemski zahtjevi za Halo će biti izuzetno pristupačni:

  • Microsoft® Windows® 98SE/Me/XP/2000
  • PC sa 733 MHz ili više
  • 128 MB Ram
  • 1.2 GB prostora na disku
  • 32 MB T&L grafička kartica (od Geforce 3 pa nadalje)

Vratimo se na Halo 2. U sklopu X03 sajma (specijalističkog Xbox sajma za razvojne timove igara za isti) se prikazalo nešto novog video materijala za Halo 2. Radi se o malom prikazu iz igre (1.8MB) i making-of filmiću (40.56MB). Oba su definitivno za preporučiti.

Halo 2, grafika u igri
U svakom slučaju treba da posjetite zvanični site razvojne firme Bungie, koja pravi Halo 2, i Gearbox, koja konvertuje Halo za PC. Za više informacija o X03 sajmu, posjetite zvanični site.

Neshill Gaming Area