Tehnologija
31

GoPro predstavio nove Hero4 kamere

Klix.ba
Kompanija GoPro je proširila svoju ponudu predstavljanjem tri kamere, a to su GoPro Hero4 Black, GoPro Hero4 Silver i GoPro Hero.

Hero 4 Black Edition ima mogućnost snimanja 4K videa, model Silver ima ekran osjetljiv na dodir, dok je Hero osnovni model.

Kompanija tvrdi da je njen vrhunski model zapravo najnaprednija kamera na tržištu te da ima dvostruko brži procesor od prethodnih modela. Nova kamera od 14 megapiksela omogućava pravljenje fotografija brzinom od 30 fps te snimanje 4K30 videa rezolucije 1080p120.

GoPro Hero4 Black
GoPro Hero4 Black

Kamera Hero4 Black Edition je vodootporna do dubine od 40 metara, podržava WiFi konekciju i Bluetooth povezivost, posjeduje noćni mod fotografisanja i night lapse modove, HiLight Tag, SuperView mod, automatski low-light mod, kao i visokokvalitetno audio snimanje.

Kupcima će biti ponuđen i verzija "music". Bit će identična standardnoj verziji, ali će imati specijalne priključke za muzičke instrumente, miksete, mikrofon i ostalu opremu.

GoPro Hero4 Silver
GoPro Hero4 Silver

GoPro Hero4 Silver Edition ima gotovo sve karakteristike kao i najbolji model, a postao je prva kamera koja ima ugrađeni ekran osjetljiv na dodir. Maksimanlna rezolucija fotografija je 1080p60, a videa 720p120. "Music" verzija ovog urađaja će biti uskoro dostupna.

GoPro Hero
GoPro Hero

GoPro Hero popunjava prazninu između prethodne Hero3 i nove Hero4 generacije. Rezolucija snimanja videa je 1080p30 i 720p60, a korisnici mogu praviti 5-megapikselne fotografije pri brzini od 5 fps. Uređaj je vodootporan do dubine od 40 metara, ali nema odvojivu bateriju.