Dva nova modela
3

GoPro predstavio kamere Hero 8 Black i Hero Max

D. B.
Kompanija GoPro je predstavila nove dvije kamere, a to su Hero 8 Black i Hero Max.

Direktor kompanije GoPro Nick Woodman je rekao da je kompanija na putu da bude profitabilna, a nove kamere bi trebale pomoći u tome jer se radi o skupljim modelima koji sada predstavljaju vrh ponude.

Hero 8 Black kamera je za 14 posto lakša od aktuelne Hero 7 Black kamere, posjeduje senzor od 12 MP s poboljšanim HDR-om, a to će se pozitivno odraziti na kvalitetnije fotografije i snimke u uslovima slabog osvjetljenja. Kamera sada ima novu HyperSmooth 2.0 stabilizaciju videa, tehnologiju za smanjenje šuma vjetra i buke, a može snimati i 4K video te slow-motion video.

Kamera Hero Max je dobila dva sočiva te može snimati oštriji 5,6K video pod uglom od 360 stepeni. Nova Max SuperView ultraširoki mod kamere je odličan za situacije kada želite uhvatiti što veću scenu za fotografije i video, a moguće je i uspostaviti livestream u rezoluciji 1080p. Također, tu je i opcija za automatsko pohranjivanje videa i fotografija na cloud. Ova kamera je dobila šest mikrofona koji će ponuditi "najbolji stereo zvuk svih vremena" kada je riječ o GoPro kamerama.
GoPro je predstavio i tri modularna dodatka za kamere. Dodatak Display Mod čini 1,9-inčni ekran koji se može okrenuti naprijed ili nazat te omogućiti korisniku da odabere bolji kadar za fotografije i snimke. Ovaj dodatak košta 80 dolara. Također tu su i vodootporni dodaci Light Mod i Media Mod koji omogućavaju spajanje Display Moda i Light Moda na vrh GoPro kamere. Cijena iznosi 50 dolara.

Obje kamere je moguće naručiti, isporuke kamere Hero 8 Black koja košta 399 dolara počinju 15. oktobra, dok će kamera Hero Max za koju je potrebno izdvojiti 499 dolara biti dostupna od 24. oktobra.

Vezani članci