{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Googleovi laptopi od 99 dolara rasprodati za nekoliko sati

12.12.2012. u 12:54
3
10
Googleovi laptopi od 99 dolara rasprodati za nekoliko sati
3
Googleovi laptopi od 99 dolara rasprodati za nekoliko sati
DonorsChoose, humanitarna organizacija koja se fokusira na edukaciju djece, jučer je saopćila da više ne prima narudžbe za Google Chrome notebook kompjutere, čija je cijena iznosila samo 99 dolara. Naime, količina ovih računara koja im je bila dostupna je rasprodata za samo nekoliko sati.
Google je u ponedjeljak izjavio da će na internet stranici ove organizacije laptopi Chromebook biti dostupni po cijeni od 99 dolara, što je za 330 dolara niža cijena nego u prodavnicama kompjuterske opreme.

"Za mnoge učitelje i učenike cijene kompjutera znače nemogućnost korištenja tehnologije u učionicama", kazao je Rajen Sheth, menadžer proizvodnje Googlea.

Prema njegovim riječima, trenutno više od hiljadu škola u Sjedinjenim Američkim Državama koristi kompjutere Chromebook u svojim učionicama.

Chromebook kompjuteri služe kao ulazna vrata za Googleove servere na internetu. Prednosti ovih kompjutera sa ugrađenim Chrome operativnim softverom uključuju brzo pokretanje računara, dug životni vijek baterije i mogućnost pristupa podacima na kompjuteru putem interneta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: