Tehnologija
10

Googleov asistent bi ove godine trebao postati sastavni dio Sony 4k televizora

Klix.ba
Googleov asistent bi do kraja godine trebao upravljati Sony 4K televizorima, a kompanija se nada da će upravo ovaj potez uvjeriti potencijalne kupce da su 4k televizori bolji od Samsunga ili LG-ja.

Sony 4k televizori bit će prvi koji će imati Googleovog pametnog glasovnog pomoćnika koji će biti dodan kasnije ove godine, piše Wired.

Pametni pomoćnik korisnicima omogućava postavljanje pitanja kao što to čine uz Pixel telefone ili Google Home, te da kontrolišu postavke na televizorima i pametnim kućnim aparatima.

Iako imati TV pomoćnika zvuči odlično, postoji jedan mali problem. Naime, Googleov asistent neće uvijek slušati, što znači da njegovo dodavnje 4k televizorima ne znači da će ruke u potpunosti biti slobodne. Da bi se aktivirao potrebno je pritisnuti mikrofon dugme na daljinskom upravljaču.

Mashable piše da asistent neće značajno ubrzati promjenu kanala, podešavanje glasnoće ili pokretanje aplikacije jer asistent zahtjeva uzimanje daljinskog upravljača, pritiskanje dugmeta i davanje uputa.

Veliki broj ljubitelja novih tehnologija smatra da su glasovne kontrole besmislene ako ruke nisu slobodne.