{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google+ po broju korisnika prestigao Twitter

28.1.2013. u 16:36
0
16
Google+ po broju korisnika prestigao Twitter
0
Google+ po broju korisnika prestigao Twitter
Prema izvještaju koji je objavio Global Web Index, Google+ se sada nalazi na drugom mjestu među društvenim mrežama prema broju korisnika.
Global Web Index prati 31 svjetsko tržište, što predstavlja oko 90 posto ukupnog broja korisnika interneta. Njihovi rezultati pokazuju da čak 51 posto korisnika interneta na svijetu koristi i Facebook. Google+ se sada nalazi na drugom mjestu sa 25 posto korisnika, a Twitter je na trećem mjestu sa 21 posto korisnika.

Kada se ti podaci pretvore u brojke, to znači da Google+ ima 343 miliona aktivnih korisnika, a Twitter nešto manje od 300 miliona. Kada se u obzir uzmu i tržišta kojima Global Web Index nije imao pristup, Facebook ima nešto više od milijardu korisnika.

Facebook je zabilježio rast broja korisnika od 33 posto, Google+ 27 posto, a Twitter čak 40 posto.

Zbog porasta popularnosti globalnih društvenih mreža, neke lokalne društvene mreže koje su ranije bile veoma popularne, kao što su južnokorejski Me2Day ili njemački StudioViz, bilježe sve veće gubitke aktivnih korisnika.

Rast broja aktivnih korisnika globalnih društvenih mreža se može pripisati i izvrsnim aplikacijama za mobilne uređaje i operativne sisteme Android i iOS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li biste kupili novu Nokiju 3310?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: