{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google kupio Postini za 625 miliona dolara

S
10.7.2007. u 13:22
0
0
Google kupio Postini za 625 miliona dolara
0
Google kupio Postini za 625 miliona dolara
Nakon kupovine YouTubea i DoubleClicka, Google je iskeširao treću najveću sumu kako bi svoju korporaciju proširio kompanijom Postini koja se specijalizirala za e-mail sigurnost. Ovo je još jedan u nizu Googleovih koraka kojim žele da postanu ozbiljnija alternativa Microsoftovm softveru, nudeći sve bolje online programe.
Dogovor o kupovini sklopljen je u ponedjeljak, a cilj mu je da uvjeri ozbiljne kompanije koje su imale izvjesne sumnje, kako se mogu pouzdati u Google da nadgleda njihove e-mail sisteme i ostale aplikacije.

Google je počeo prodavati jeftine pakete online softvera koji uključuju e-mail, kalendare i word u februaru, nadajući se da će uspješnost projekta proširiti izvore prihoda, koji su do sada dolazili najviše iz oglašavanja. Također, nadaju se da će nešto novca koji obično uzima Microsoft, završiti u džepovima Googlea.

Iako, kako iz Googlea kažu, u prosjeku 1000 malih kompanija kupe njihov office online paket svaki dan, zabrinutost za sigurnost je postala velika smetnja širem prihvaćanju modela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: