{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Google kupio Postini za 625 miliona dolara

S
10.7.2007. u 13:22
0
0
Google kupio Postini za 625 miliona dolara
0
Google kupio Postini za 625 miliona dolara
Nakon kupovine YouTubea i DoubleClicka, Google je iskeširao treću najveću sumu kako bi svoju korporaciju proširio kompanijom Postini koja se specijalizirala za e-mail sigurnost. Ovo je još jedan u nizu Googleovih koraka kojim žele da postanu ozbiljnija alternativa Microsoftovm softveru, nudeći sve bolje online programe.
Dogovor o kupovini sklopljen je u ponedjeljak, a cilj mu je da uvjeri ozbiljne kompanije koje su imale izvjesne sumnje, kako se mogu pouzdati u Google da nadgleda njihove e-mail sisteme i ostale aplikacije.

Google je počeo prodavati jeftine pakete online softvera koji uključuju e-mail, kalendare i word u februaru, nadajući se da će uspješnost projekta proširiti izvore prihoda, koji su do sada dolazili najviše iz oglašavanja. Također, nadaju se da će nešto novca koji obično uzima Microsoft, završiti u džepovima Googlea.

Iako, kako iz Googlea kažu, u prosjeku 1000 malih kompanija kupe njihov office online paket svaki dan, zabrinutost za sigurnost je postala velika smetnja širem prihvaćanju modela.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: