Blogger.ba
0

Glas Amerike otvorio blog na bh. blog servisu

Sarajevo-x.com
Ugledni novinari programa Glasa Amerike na našem blog servisu Blogger.ba otvorili su svoj interaktivni forum na jezicima naroda BiH, i tako postali član najbrojnije bh. blog zajednice. Redakcija Glasa Amerike koristi blog kao medij koji će omogućiti dvosmjernu komunikaciju između njih i njihove publike.

"Televizija je i dalje vrlo popularan medij. Međutim, internet je, svi smo svjedoci, postao definitivno medijski i interaktivni prostor ovoga stoljeća. Naša je poruka: reagirajte, dajte svoje mišljenje, kritizirajte, ili hvalite - sve je dobrodošlo, ukoliko, naravno, ispunjava minimum uvjeta: nema rasističkih komentara, nema poticanja na mržnju, nema ružnih psovki", kazala je za naš portal Džeilana Pećanin Allison, novinarka Glasa Amerike.

Blog će uređivati novinari koji pripremaju vijesti za Glas Amerike, a teme koje će biti analizirane su uglavnom američke, ali istovremeno univerzalne, one koje su svojstvene politici, ljudima, društvima bilo gdje u svijetu.

"Korupcija, socijalni fenomeni, različitosti i sličnosti između Amerike i Bosne i Hercegovine, a ponekad i drugačije teme, poput umjetnosti. U svakom slučaju, sve dok vjerujemo da u kratkoj postavki ima nešto što će publiku isprovocirati da da svoje mišljenje, tema može proći", ističe Pećanin-Allison.

Sudeći prema prvim reakcijama, publika koja je već dugi niz godina vjerna programu Glasa Amerike, oduševljena je novim osvrtima na aktuelne i zanimljive teme koje mogu pronaći na blogu.

"Nama je svaka reakcija publike dragocijena, jer želimo vidjeti šta naše gledateljstvo misli. Da publika želi interakciju, već smo vidjeli po našim on line anketama, u kojima sudjeluje jako puno ljudi, na stotine po pitanju. Blog za sada osvježavamo dva puta nedjeljno, ali nam je cilj da to bude i ćešće!", istakla je za kraj Džeilana Pećanin Alison.

Posjetite blog ove medijske kuće na adresi glasamerike.blogger.ba i pročitajte tekstove njihovih novinara, a posljednji je tekst novinara Omera Vatrića.