Godina igrica
13

Gejmeri, spremite se: Ovo je 20 najiščekivanijih naslova

N.I.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Gejmeri, veselite se! Predstoji nam uzbudljiva godina.

1) Gods and Monsters 

Kompanija Ubisoft pripremila je estetski bajkovitu avanturu na otvorenom koju igrate u ulozi junaka. Otisnut ćete se na pohod kroz svijet gdje haraju brojna stvorenja iz starogrčkih legendi, a vaš zadatak je spasiti bogove.

Datum izlaska: februar (PC, PS4, Xbox One, Xbox Project Scarlett, Google Stadia, Nintendo Switch)

2) Ori and the Will of the Wisps 

Platformska igra namijenjena svima koji smatraju da su igrice današnjice jednostavne. Inspirirana je Mariom, Mega Manom i Metroidom. Upravljate duhom kroz šumu koja će vas ostaviti bez daha. Pred vama su zagonetke i prepreke koje na test stavljaju kako um, tako i reflekse.

Datum izlaska: 11. februar (PC, Xbox One)

3) Final Fantasy VII

Jedna od najomiljenijih igrica iz prvog lica, koja je debitirala davne 1997. Kreiranjem nastavka rukovodio je Tetsuya Nomura. Ovaj remake odlikuje se obnovljenim okolišom i najmodernijim sustavom borbe među likovima koji će vam pružiti dosta kontrole.

Datum izlaska: 3. mart (PS4)

4) Animal Crossing: New Horizons

Još jedan dragulj Nintenda. Na raspolaganju imate napušteni otok kojeg trebate oblikovati prema svojoj volji. Radit ćete sve, od namještaja do čitavih kuća.

Datum izlaska: 20. mart (Nintendo Switch)

5) Doom Eternal

Nastavak obnovljenog serijala 'Doom', i dalje ste Doom Slayer, prelazite jezive predjele u borbi protiv demona, koje raznosite svojom sačmom ili komadate motornom pilom.

Datum izlaska: 20. mart (PC, PS4, Xbox One, Google Stadia, Nintendo Switch)

6) Half-Life: Alyx

Legendarna pucačina naučne fantastike. U ulozi ste borca pokreta otpora, Alyxa Vancea, koji se suprotstavlja Combineu.

Datum izlaska: mart (PC)

7) Cyberpunk 2077

Od kreatora serijala The Witcher, stiže avantura iz prvog lica. Riječ je o epskoj distopijskoj fantaziji punoj hakerskih bandi, razornog oružja i neonskih nebodera, prenosi The Guardian. Vi ste plaćenik u potrazi za sredstvom koje produžava životni vijek. U igrici je prisutan i Keanu Reeves.

Datum izlaska: 16. april (PC, PS4, Xbox One, Google Stadia)

8) Grounded

Smanjeni ste i morate preživjeti. Ova igrica će učiniti da doživite svakodnevne predmete i obične insekte kao najveću prijetnju. Vrlo neobično za žanr preživljavanja, atmosfera igrice je razdragana i nimalo mračna.

Datum izlaska: tokom proljeća (PC, Xbox One)

9) The Last of Us Part II

Postapokaliptička avantura koja prati 19-godišnjakinju Ellie, koja pokušava živjeti mirnim životom okružena čudovišnim mutantima koji haraju Amerikom. Priču pokreće tragedija, koja će Ellie natjerati na put osvete.

Datum izlaska: 29. maj (PS4)

10) Ghost of Tsushima

Samurajski spektakl. Ako vas privlače napeti okršaji mačevanja, ovo je igrica za vas.

Datum izlaska: tokom ljeta (PS4)

11) Tell Me Why

Ovo je priča o blizancima, od kojih je jedan transrodni muškarac koji se prisjeća događaja iz svog djetinjstva u gradiću na Aljasci. Njegova sjećanja sukobit će se sa sestrinim, što pruža vrlo zanimljivu i dramatičnu premisu za igru.

Datum izlaska: polovinom godine (PC, Xbox One)

12) Overwatch 2

Pucačina iz prvog lica Blizzard Entertainmenta. Ovaj nastavak donosi nove likove i karte. Glavni neprijatelj je robotska vojska, a imat ćete priliku otisnuti se na pojedinačne junačke misije kako biste sakupljali artefakte.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

13) Minecraft Dungeons

Sestrinska igrica čuvenog originala. U ulozi ste pripadnika četveročlane družine čija se avantura sastoji iz potrage za blagom i ubijanja neprijatelja. Nećete imati priliku išta graditi, ali ćete, umjesto toga, postavljati zamke, rješavati zagonetke i boriti se protiv čudovišta.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

14) Watch Dogs: Legion

Igra je smještena u Londonu, u tehnološki naprednoj policijskoj državi. Vi ste pripadnik lokalne hakerske grupe koja regrutira nove članove i bori se protiv sistema.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4, Xbox One, Xbox Project Scarlett, Google Stadia)

15) Flight Simulator

Microsoft nam donosi živopisnu igricu koja je rezultat savremene tehnologije mapiranja. Imat ćete priliku pilotirati čitavim planetom Zemljom, uključujući dva miliona gradova i realistične vremenske prilike.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, Xbox One)

16) Fall Guys: Ultimate Knockout

Baš kao i u slučaju Fortnitea, stotinu igrača je bačeno u svijet gdje samo jedan može opstati, osim što vatreno oružje nije dostupno. Umjesto toga, sudionici moraju trčati kroz šarolike prepreke ispunjene raznim ubojitim zamkama.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4)

17) Psychonauts 2

Nastavak jedne od najčudnovatijih i najpodcjenjenijih platformskih igara ikada. Nalazite se u ulozi čudnog dječaka koji posjeduje telekinetičke moći i putujete kroz umove drugih jednako čudnih likova. Tematika neodoljivo podsjeća na opus britanskog redatelja Tima Burtona.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4, Xbox One)

18) Empire of Sin

Proizvod veterana za dizajn videoigrica, para Brende i Johna Romera, ova igrica pruža vam priliku iskusiti život mafijaškog šefa u doba prohibicije u Chicagu.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4, Xbox One, Xbox Nintendo Switch)

19) Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Petnaest godina nakon originala, bogati svijet mračne vampirske mitologije ugledat će svjetlost dana. Vaša priča se temelji na savezima koje birate osnivati u tami zamišljenog Seattlea iz budućnosti.

Datum izlaska: nije potvrđeno (PC, PS4 Xbox One)

20) Halo Infinite

Pucačina s vanzemaljcima. Možete očekivati vizualni spektakl i izvrsnu multiplayer igru.

Datum izlaska: zima (PC, Xbox One, Xbox Project Scarlett)