Tehnologija
0

Gaming Area ponovo online

Sarajevo-X
Danas u 12:00 počinje sa radom nova verzija prvog gaming web portala u BiH.

Gaming Area u svojoj šestoj inkarnaciji je dugo očekivan website, i razvojni tim koji surađuje sa BIHnet-om je u više od godinu dana razvoja pripremio što profesionalnije i obimnije rješenje za našu gaming scenu.

Gaming Area sadrži novosti, recenzije, najave, i ostale članke, kao i, u suradnji sa BIHnet-om, veliki izbor multiplayer servera. Također nudi i download rubriku u kojoj možete sa lokalnih servera downloadati demo-e, patcheve, itd. Gaming Area pokriva sve aktuelne platforme, uključujući i tek najavljen Xbox 360, Playstation 3 i Nintendo Revolution.

Fokusiranost ove verzije je bio što veći user-friendly pristup. U skladu sa tim tvorci Gaming Aree ohrabruju sve posjetioce da im ostave kritike i ostale komentare na njihovom forumu.

Mirza "Neshill" Sadović, glavni urednik Gaming Aree, izjavio: "Zaista smo naporno radili da stvorimo nešto kako za hardcore igrače, tako i za ljude koji tek ulaze u svijet igara. Naša autorska ekipa varira od početnika do dugogodišnjih igrača, tako da će dosta aspekata ovog načina zabave biti obrađena na što dinamičniji način. Nadamo se da će website svima postati glavno stajalište za informacije o igrama..."

Damir "Sidonath" Zekić, programer sistema za Gaming Areu: "U dizajniranju sistema, kao i u njegovom dosadašnjem razvoju fokusirali smo se na dva cilja: da u što većoj mjeri olakšamo snalaženje na stranici, tj. pristup informacijama, te da napravimo modularan sistem kako bi se daljnji razvoj što brže odvijao. Posjetite stranicu i prosudite o našem uspijehu."

Website možete posjetiti pod novom domenom www.ga.com.ba.