Tehnologija
18

Galaxy S6 je najbolji Samsungov telefon

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Nije prošlo mnogo vremena otkako se Samsung Galaxy S6 našao na vrhu liste najboljih mobilnih telefona.

Samsung je imao nekoliko teških godina, ali nakon proizvodnje Galaxyja S5, Samsung je postao jedna od vodećih kompanija u sferi proizvodnje pametnih telefona. Naime, Apple je iskoristio prednosti puštanja iPhona 6 i iPhonea 6 Plus.

Galaxy S6 više je od pametnog telefona, ne zbog velikih mogućnosti i prekrasnog dizajna nego zbog kompletnih paketnih karakteristika.

Za razliku od Galaxyja S5, Samsung Galaxy S6 nije vodootporan ali je dizajniran da osvoji korisnike. Tako S6 ima najbolji zaslon telefona, klizavi dizajn i metalni rub koji podsjeća na iPhone 6, ali koji nije kontinuirano kriv i koji subjektivno izgleda bolje od iPhoneovog, piše Mashable.

Također Galaxy S6 je vjerovatno tehnički najnapredniji smartphone ikada napravljen. Ima 5,1 inča ekran koji je nevjerojatno oštar, a budući da ekran ima HD rezoluciju posjeduje i 576 piksela po inču, što nema nijedan drugi pametni telefon.

Što se tiče upotrebe, telefon je besprijekoran jer pokretanje i prebacivanje aplikacije brže je nego na bilo kojem drugom Android telefonu.

Optička stabilizacija fotoaparata smatra se jednom od pogodnosti Galaxyja S6 iako zumirane i slobo osvijetljene fotografije i dalje su mutne. Zahvaljujući kameri od 16 megapiksela i HDR-u kamera će automatski analizirati sliku i odlučiti da li je potreban visoki dinamički raspon kao što je slučaj sa slikama s jakim pozadinskim osvjetljenjem.

Također, trajanje baterije na Galaxyju S6 u potpunosti odgovara potrebama korisnika jer može izdržati čitav dan bez punjenja u ovisnosti od toga šta radite na telefonu. Kao i kod većine savremenih telefona, Galaxy S6 ima brzu sposobnost punjenja tako da već nakon deset minuta punjenja moguće je pokrenuti video zapis na telefonu.

Svakako, tu je i opcija Samsungovog mobilnog plaćanja Samsung Pay, koje je brzo zaživjela u svijetu.

Dobre strane Samsung Galaxyja S6 su prepoznatljivi dizajn, odlične preformanse, napredna kamera sa poboljšanom kvalitetom fotografije, a i jednostavan je za korištenja. Jedna od najvećih mana ovog telefona je činjenica da je klizav i naravno trajanje baterije koje je u prosjeku kao i kod drugih pametnih telefona.