Tehnologija
1

Galaxy S3 eksplodirao u džepu korisnice

Klix.ba
Švicarska tinejdžerka Fanny Schlatter (18) dobila je opekotine drugog i trećeg stepena, kada joj je smartphone Samsung Galaxy S3 eksplodirao u džepu.

Schlatter tvrdi da je ostala bez ikakvog osjećaja u desnom bedru i da će podnijeti krivičnu tužbu protiv Samsunga.

Francuski list Le Matin piše kako je Schlatter radila kada je začula glasan prasak.

"Iznenada sam začula zvuk eksplozije, poput petarde. Zatim sam osjetila čudan miris hemikalija, a onda je moje radne hlače zahvatio plamen", rekla je Schlatter za Le Matin.

Dok je njen šef Stephane Kubler pritrčao da joj pomogne, plamen je već stigao do njenih ramena. Kolege su uspjele ugasiti vatru u kupatilu, a zatim su djevojku prebacili u bolnicu.

"Kada dođemo do spornog proizvoda, moći ćemo izvršiti detaljna ispitivanja kako bismo odredili tačan uzrok nesreće. Željeli bismo uvjeriti naše kupce kako smo uvijek imali strogu kontrolu kvaliteta i sigurnosne standarde, kako bismo osigurali sigurno i ugodno iskustvo", izjavio je glasnogovornik Samsunga za MailOnline

Ovo nije prvi slučaj eksplozije baterije na Galaxyju S3. U maju ove godine je korisnik Reddita, Vizionx1208, postavio fotografije svog uništenog uređaja, tvrdeći da ga je "probudila buka i čudan zvuk cviljenja". Pronašao je svoj smartphone u sobi punoj dima. Ugasio je tinjajući mobitel čašom vode, ali je on već prošao kroz njegov madrac i opekao ga po prstu.

Prošle godine, irski korisnik Galaxyja S3 prijavio je kako je njegov uređaj planuo tokom vožnje. Kasnije su britanski istražitelji otkrili kako je uređaj prethodno stavljen u mikrovalnu pećnicu kako bi se osušio te da je to najvjerovatniji uzrok plamena.

Nije samo model S3 naišao na ovakve probleme. U Južnoj Koreji je 2011. godine korisniku u džepu eksplodirala baterija na Samsungu Galaxy Note, dok je prelazio ulicu. Eksplozija je izazvala opekotine drugog stepena i ranu na njegovom bedru. To je bio drugi slučaj eksplozije baterije Galaxyja Note u Južnoj Koreji te godine.