Umjesto Galaxy S11
64

Galaxy S20 mogao bi biti novi Samsungov supertelefon od 6,9 inča

A. B.
Foto:  CashKaro/OnLeaks
Foto: CashKaro/OnLeaks
Samsung je najavljivao da bi u februaru 2020. godine trebao predstaviti novi pametni telefon iz serije Galaxy. Dosadašnje najave upućivale su na to da bi tržišni naziv tog uređaja mogao biti Galaxy S11, ali možda ipak ne bude tako.

Naime, ranije se špekulisalo kako bi Samsung Galaxy S11 mogao zamijeniti naziv za Samsung Galaxy S20, ali sada su procurile nove informacije kako bi cijela jedna nova serija Samsung telefona trebala nositi naziv.

Ukoliko su ova nagađanja tačna onda bi Samsung mogao odustati od povećavanja brojeva (za jedan više) u nazivu svojih telefona. Prema tom izvoru telefon kojeg bi se trebao zvati Galaxy S11 mogao bi ipak biti preimenovan u Galaxy S20.

Proizvođač maski za telefon Scnail Galaxy S20 bi mogao odgovarati performansama unaprijeđenog Galaxy S10 s veličinom ekrana od 6,2 inča. Regularni Samsung Galaxy S10 ima 6,1-inčni OLED ekran, dok 5,8-inčni S10e navodno uopće ne bi dobio nastavak serije.

Prema navedenim informacijama, sljedeći model Samsung telefona bio bi 6,7-inčni Galaxy S20+. To bi ujedno predstavljalo i veliki skok kada je riječ o veličini ekrana sa 6.4 inča, što znači da je Samsung vjerovatno pronašao način da smanji okvir, a navodno moguća je brzina osvježavanja zaslona od 120 Hz.

Posljednji iz ove serije, ali ne manje bitan, mogao bi biti Galaxy S20 Ultra koji bi imao veliki ekran od nevjerovatnih 6,9 inči. Kako bi mogli bolje razumjeti o kojoj veličini je riječ uporedimo Galaxy S10 sa superbrzim 5G prijenosom podataka koji ima 6,7-inčni ekran, dok Galaxy Note PLus ima 6,8-inčni panel. Dakle, ovo bi bio najveći telefon iz Galaxy serije do sada izuzev 7,3-inčnog Samsung Galaxy Folda.

Također, dva manja modela od četiri nova Galaxy S10 telefona bili bi dostupni na tržištu bez superbrzog 5G prijenosa podataka, dok bi S20+ i S20 Ultra bili uređaji koji bi posjedovali samo 5G.

Bilo je govora i o tome da bi novi telefon Samsung Galaxy S11 kako je ranije govoreno ili možda njegov zamjenik S20 mogao imati moćnu kameru od 180 megapiksela sa 5x periskopskim zoomom iako nije sigurno da li će ga imati svaki Galaxy telefon. Također, nije poznato ni to da li će svaki novi telefon pokretati Qualcommov Snapdragon 865 procesor.

Možete očekivati i veće baterije koje će biti izdržljivije s obzirom na performanse novih telefona koje uključuju velike ekrane i 5G povezivanje.