{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


G1 pušten u prodaju

F
22.10.2008. u 17:41
0
5
G1 pušten u prodaju
0
G1 pušten u prodaju
Foto: AP
Nakon predstavljanja i puštanja u prodaju sinoć u San Franciscu, Googleov G1 smartphone danas se počinje prodavati diljem Sjedinjenih Država. I bez marketinga interes je velik, ali ni približno kao za posljednji iPhone. Googleov mobitel usmjeren je na pristup Internetu te je, u stvari, poput osobnog računala koje se može nositi u džepu, težine 158 grama.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Zasnovan na Google Android operativnom sustavu, G1 pokreće američki operator T-mobile. Touchscreen omogućuje lako pregledavanje i zumiranje web stranica. No, njegovo sučelje ne temelji se na multitouchu, već snalaženje na njemu olakšavaju dugmeta, takozvani trackballs, ili kodovi na tipkovnici, koja se otvara rasklapanjem slider kučišta.

Neke od prednosti nad iPhone aplikacijama uključuju one-touch i biranje brojeva usmenim naredbama. I kamera od 3,2 megapiksela s autofokusom impresivnija je od iPhoneova 2, a posjeduje i SD karticu za dodatno spremanje podataka. Po cijeni od 179 dolara, G1 je 20 dolara jeftiniji od iPhonea, no nudi samo 1 gigabajt memorije. Za istu memoriju kao kod iPhonea, morate kupiti karticu od 20 dolara.

Google Phone, kako je još poznat G1, namijenjen je ljudima koji se oslanjaju na Google aplikacije poput Gmaila, kalendara, Talka i drugih. Naravno, tu je i muzički player. A jedna od najatraktivnijih karakteristika je ugrađeni GPS i digitalni kompas koji u kombinaciji s akcelometrom i Google Maps aplikacijom omogućuje lako snalaženje u prostoru. Zakretanjem i pomicanjem aparata može se gledati određenu lokaciju kao da ste već tamo, javio je VOA.

Analitičari ne vjeruju da bi G1 mogao ugroziti iPhone no, kako kažu, ovdje se radi o maratonskoj tržišnoj utrci, a ne o sprintu. Ključno je izboriti svoj udio na tržištu, kažu oni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: