Fortnite "prisiljava" korisnike konzola PS4 i Xbox One da se međusobno bore

Klix.ba
12.3.2019. u 13:21
12
13
Fortnite "prisiljava" korisnike konzola PS4 i Xbox One da se međusobno bore
12
Fortnite "prisiljava" korisnike konzola PS4 i Xbox One da se međusobno bore
Godinama je ideja o svrstavanju u timove korisnika konzola PlayStation 4 i Xbox One bila samo san, jer su morali birati jednu od dvije strane i nositi se s posljedicama, međutim, zahvaljujući popularnim igrama poput Fortnitea, multiplayer lobiji su sada mnogo prihvatljivije mjesto.
Battle royale pucačina je prošle godine omogućila igračima da pronađu prijatelje na drugim platformama te da igraju zajedno, a sada Epic Games ide korak dalje i automatski "prisiljava" korisnike PS4 i Xboxa One da se bore međusobno.

Kao dio updatea 8.10 za Fortnite, Epic je uveo crossplay opciju za PS4 i Xbox One igrače, kao i za mobitele te Nintendo Switch. Igrači moraju izabrati tu opciju, a ako to ne učine, bit će ograničeni na Creative Mode i Playgrounds.Novi update donosi i brojne iteme u igri, kao i nove mogućnosti, a novitet je i vozilo The Baller, jednosjed koji pomaže igračima da se penju na stijene i drveće te ih štiti sve dok se ne uništi.

Dok neki gameri pozdravljaju novitete, drugima se možda neće svidjeti. Igrači na mobitelima bi mogli osjetiti poteškoće dok igraju protiv onih koji koriste Nintendo Switch.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: