|

Fortnite "nestao" u crnoj rupi, milioni čekaju u nevjerici da se igra pokrene

Fortnite "nestao" u crnoj rupi, milioni čekaju u nevjerici da se igra pokrene
45
I. P.
14.10.2019. u 20:55
48
komentara
45

dijeljenja
Fortnite "nestao" u crnoj rupi, milioni čekaju u nevjerici da se igra pokrene
Fortnite, vjerovatno najpopularnija online igra današnjice, već gotovo 24 sata streama prikaz crne tačke ili rupe (zavisno koga pitate) na svim dostupnim kanalima, a u jeku očekivanog događaja pod nazivom "The End".
Igrači su isprva svjedočili uobičajnoj Fortniteovoj mapi, nakon koje se pojavio meteor kojeg su bombardovali projektili, a potom se pojavila crna rupa. Ono što je najzanimljivije jeste činjenica da milioni ljudi širom svijeta sada čekaju da crna rupa nestane i da igra ponovo počne.


Epic Games je lansirao Fortnite 2017. godine i kreirao kanale u kojima se po 100 osoba bori do smrti. Ipak, u nedjelju navečer nije bilo borbi a na ekranu su se prikazivali brojevi koji igračima nisu bili najjasniji.

Mnogi su frustrirani jer pojedinci u igrici doslovno zarađuju novac kroz pobjede, a nezadovoljstvo je rodilo brojne teorije o tome šta se zapravo dešava. Na repertoaru su hipoteze poput one da je igricu kupio Elon Musk koji ju je potom izbrisao - jer može.

Ipak, vjerovatnije je da igra doživljava nadogradnju ili je riječ o kraju "sezone".

Dodatnu konfuziju pravi činejnica da je zvanični Twitter račun ogoljen od starih poruka, te da se na njemu od svih nalazi samo fotografija crne rupe.
Prijavi grešku


Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...