Popularna zabava
45

Fortnite "nestao" u crnoj rupi, milioni čekaju u nevjerici da se igra pokrene

I. P.
Fortnite, vjerovatno najpopularnija online igra današnjice, već gotovo 24 sata streama prikaz crne tačke ili rupe (zavisno koga pitate) na svim dostupnim kanalima, a u jeku očekivanog događaja pod nazivom "The End".

Igrači su isprva svjedočili uobičajnoj Fortniteovoj mapi, nakon koje se pojavio meteor kojeg su bombardovali projektili, a potom se pojavila crna rupa. Ono što je najzanimljivije jeste činjenica da milioni ljudi širom svijeta sada čekaju da crna rupa nestane i da igra ponovo počne.

Epic Games je lansirao Fortnite 2017. godine i kreirao kanale u kojima se po 100 osoba bori do smrti. Ipak, u nedjelju navečer nije bilo borbi a na ekranu su se prikazivali brojevi koji igračima nisu bili najjasniji.

Mnogi su frustrirani jer pojedinci u igrici doslovno zarađuju novac kroz pobjede, a nezadovoljstvo je rodilo brojne teorije o tome šta se zapravo dešava. Na repertoaru su hipoteze poput one da je igricu kupio Elon Musk koji ju je potom izbrisao - jer može.

Ipak, vjerovatnije je da igra doživljava nadogradnju ili je riječ o kraju "sezone".

Dodatnu konfuziju pravi činejnica da je zvanični Twitter račun ogoljen od starih poruka, te da se na njemu od svih nalazi samo fotografija crne rupe.

Vezani članci